Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Kuveyt Pilavı hazırlanışı, tarifi, yapılışı

Kuveyt Pilavi


  • 3/4 su bardagi yesil mercimek
  • 2 su bardagi pirinç
  • 2 tane iri sogan
  • 3 1/2 bardak et suyu (ben bir paket et suyu tableti kullandim - siddetle tafsiye olunur)
  • Tereyagi
Hazirlanisi:
  1. Pirinci yikayip sicak suda 20 dakika islayin
  2. Mercimekleri bol suda haslayip süzün
  3. Tereyagini eritip pirinci seffaflasincaya kadar kavurun
  4. Mercimekleri ilave edin. Biraz karistirip tuzunu ve suyu ekleyin (et suyu tableti kullanacaksaniz, tuz koyarken dikkat edin fazla gelmesin)
  5. Pisince üzerini kagit havluyla kapatip demlenmeye birakin
  6. O arada soganlari piyaz yapar gibi ince uzun dograyin. Bir tavada biraz yag biraz da tereyagini isitin soganlari ekleyin. Sürekli karistirarak kizartin (eger karistirarak pisirmezseniz hepsi ayni pismez) Nar gibi kizarinca ocaktan alin.
  7. Pilavi servis taina alip üzerine soganlari ekleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı