Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Afyon Lokumu Nasıl Yapılır

Malzemeler:

1 su bardağı yağ (yarı svı yarı katı yağ)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya

İçi için:

1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt

Ayrıca:

Hindistan cevizi

Yapılışı:

Önce krem şanti ile sütü mikserle iyicene çırpıp buzdolabına kaldıralım. Un ile yağı biraz kavuralım. Sonra diğer malzemeleride katıp pişirelim.


Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp Mikserle çırparak biraz soğutalım. Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi dökelim.

Üstüne soğuttuğumuz muhallebiyi koyalım. En üstüne krem şantiyi sürelim. Buzdolabında bir gece bekletelim.

Servis yapacağımız zaman tepsinin enine 3 eboyuna 5 e bölelim. Rulo şeklinde ikram edelim.

alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı