Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

26 Mart 2011 Cumartesi

Poisson Cru - Tahiti usülü marine edilmiş çiğ balık

POISSON CRU - TAHİTİ USULÜ MARİNE EDİLMİŞ ÇİĞ BALIK

Limon suyu ve hindistan cevizi kreminde marine edilmiş ve ufak küpler halinde kesilmiş çiğ balık eti ve çiğ sebzelerden oluşan bir salatadır. (4 Kişilik)

Malzemeler:


1 kg. taze ton balığı
2 havuç
2 domates
8 limon
3 küçük yeşil soğan
1 Diş sarımsak
1 küçük salatalık
1 adet rendelenmiş hindistan cevizinin sıkıştırılarak elde edilen kremi Yapılışı:


Ton balığını küpler halinde kesin ve tuzlu su ile yıkayın. Balığı, dövülmüş sarımsak ile karıştırılmış tuzlu suya batırın ve yarım saatliğine buzdolabına koyun. Sebzeleri büyük bir şekilde rendeleyin veya kesin. Balığın suyunu akıtın ve üzerine limonların suyunu dökün ve balığı 5 dakika boyunca limon suyunda bekletin. Bu işlem eti hafif bir şekilde "pişirecektir". Daha sonra balığı limon suyundan arındırın. Sebzeleri ve hindisatn cevizi kremini ekleyin. Tuz ve biber ekin, güzelce karıştırın ve hafif soğutulmuş bir şekilde servis edin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı