Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Şekerpare - Şekerpare Tarifi

Şekerpare - Şekerpare Tarifi



Malzemeler :
1 paket margarin (oda ısısında)
2 yumurta (sarının biri üzeri için ayrılacak)
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 vanilin
alabildiğince un

Şerbeti için :
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu





Tarif :
Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Yumuşamış margarin,irmik,şeker ve yumurta karıştırılır.Sonra un,kabartma tozu ve vanilin eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp oval şekil verilir(uzun köfte yapar gibi ama daha tombul) ve yağlanmış tepsiye dizilir.Çatalla üzerine bastırılır,yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.
Fırından çıkardıktan sonra ılıtılır ve soğuk şerbeti dökülür.Şerbeti emmesi için üzeri kapatılır ve servis etmeden önce üzerine şam fıstığı serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı