İrlanda da meşhur olan bu ekmek malzemeler ve farklı yapılışı ile değişik bir dokuya sahip
Malzemeler:
- 2 su bardagi ekmek unu veya normal un
- 2 su bardagi kepekli un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi tartar kremi
- 1 cay kasigi seker
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 1/2 - 2 su bardagi arasi sut
Yapilisi:
- Butum kuru malzemeleri (unlar, tuz, seker, karbonat ve tartar kremi) birlikte genisce bir kaba eleyin.
- Parmak uclarinizla yagi unla karistirip ezerek unun icine yedirin.
- Yumusak bir hamur elde edene kadar yeterince sut ilavesi ile hamur yapin. Sutun hepsi gerekmeyebilir.
- Puruzsuz olana kadar hamuru biraz yogurun.
- Kalinca yuvarlak bir disk sekli verip hafif yaglanmis tepsinize yerlestirin.
- Varsa buyuk tahta bir kasigin sapi ile carpi isareti verecek sekilde ortasindan bastirin. Biraz daha kepekli un serpstirip ekmegin ustune surun.
- 35-45 dakika arasi onceden isitilmis 375F(185C) dereceli firinda kabarip sert kabuk olusana kadar pisirin.
- Parmak uclarinizla yagi unla karistirip ezerek unun icine yedirin.
- Yumusak bir hamur elde edene kadar yeterince sut ilavesi ile hamur yapin. Sutun hepsi gerekmeyebilir.
- Puruzsuz olana kadar hamuru biraz yogurun.
- Kalinca yuvarlak bir disk sekli verip hafif yaglanmis tepsinize yerlestirin.
- Varsa buyuk tahta bir kasigin sapi ile carpi isareti verecek sekilde ortasindan bastirin. Biraz daha kepekli un serpstirip ekmegin ustune surun.
- 35-45 dakika arasi onceden isitilmis 375F(185C) dereceli firinda kabarip sert kabuk olusana kadar pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı