Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

SODALI EKMEK

SODALI EKMEK
İrlanda da meşhur olan bu ekmek malzemeler ve farklı yapılışı ile değişik bir dokuya sahip

Malzemeler:
  • 2 su bardagi ekmek unu veya normal un
  • 2 su bardagi kepekli un
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi tartar kremi
  • 1 cay kasigi seker
  • 2 yemek kasigi tereyagi
  • 1 1/2 - 2 su bardagi arasi sut
Yapilisi:
- Butum kuru malzemeleri (unlar, tuz, seker, karbonat ve tartar kremi) birlikte genisce bir kaba eleyin.
- Parmak uclarinizla yagi unla karistirip ezerek unun icine yedirin.
- Yumusak bir hamur elde edene kadar yeterince sut ilavesi ile hamur yapin. Sutun hepsi gerekmeyebilir.
- Puruzsuz olana kadar hamuru biraz yogurun.
- Kalinca yuvarlak bir disk sekli verip hafif yaglanmis tepsinize yerlestirin.
- Varsa buyuk tahta bir kasigin sapi ile carpi isareti verecek sekilde ortasindan bastirin. Biraz daha kepekli un serpstirip ekmegin ustune surun.
- 35-45 dakika arasi onceden isitilmis 375F(185C) dereceli firinda kabarip sert kabuk olusana kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı