Patatesli Börek - Patatesli Börek Tarifi
Malzemeler :
4 yufka
½ su bardağı sıvıyağı
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
susam
Börek İçi Harcı :
4 büyük patates
1 soğan
1 kahve fincanı sıvıyağı
1 çorba kaşığı salça
Tuz ve karabiber
Tarif :
Soğanları yemeklik doğrayıp kavurun. İçine salça, tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra biraz daha çevirip ocaktan alın. Patatesleri de haşlayıp ezip, karışama ekleyin.
Bir kapta yumurta, sıvıyağ, süt ve tuzu çırpıp karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp, yufkalardan birini içine serin,kenarları tepsinin dışında kalsın. Sütlü karışımdan biraz üzerine gezdirin. Aynı şekilde ikinci yufkayı da birincinin uzerine serip, yine sütten biraz gezdirin.
İki yufkadan sonra, hazırladığınız patatesli içi üzerlerine yayın. Geri kalan 2 yufkayı da daha önceki yöntemle için üzerine sırasıyla yayın, tabi aralarına sütten gezdirerek. İlk yufkanın tepsinin dışında kalan kısımlarını yufkaların üstünü kapayın. Böreği arzuya bağlı kesip, üste de kalan sütlü karışımı döküp susamla süsleyin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
16 Mart 2011 Çarşamba
Patatesli Börek - Patatesli Börek Tarifi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Patatesli Börek,
Patatesli Börek Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı