Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Un Helvası - Un Helvası Yaılışı - Un Helvası Tarifi

Un Helvası - Un Helvası Yaılışı - Un Helvası Tarifi



Malzemeler :
125 gr tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
süslemek için tarçın




Tarif :
Tereyağ tencerede eritilir.Üzerine bir su bardağı un eklenerek unun rengi koyulaşana kadar tahta kaşıkla kavrulur.Cezvede ısıttığımız vanilyalı süt,kavrulan una yavaşça yedirilir.Toz şekerde eklenerek iyice kısık ateşte harmanlanır.Kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alınır ve ağzı kapatılarak dinlendirilir. Kaşıkla şekil verilir ve isteğe bağlı toz tarçınla servis yapılır.