Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

18 Mart 2011 Cuma

Çikolatalı Parfe - Çikolatalı Parfe Tarifi

Çikolatalı Parfe - Çikolatalı Parfe Tarifi



Malzemeler :
1 kg süt
1 adet yumurta
5 tepeleme yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 su bardağı bitter damla çikolata

1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt




Tarif :
Süt , yumurta , un , tozşeker ve vanilyayı tencerede buluşturup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip , fokurdatıyoruz..

Soğumaya bıraktığımız muhallebi henüz ılıkken içersine 1 su bardağı damla çikolatamızı ilave edip , ılık muhallebi içinde eriyen çikolatayı kaşık yardımıyla muhallebiye yediriyoruz.
İyice soğuyan muhallebimize ;1 su bardağı soğuk süt ile hazırladığımız kremşantimizi de ilave ederek karıştırıyoruz.
Tabanını streç filmle kapladığımız borcama karışımı döküp , üzerinide folyo ile kapatıp 1 gece buzlukta bekletiyoruz..
Donan parfemizi ister dilimleyerek , ister dondurma kaşığı ile şekil vererek servis ediyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı