Malzemeler:
4 yemek kasigi tereyagiYapilisi: - Yaglari ufak bir tencerede eritin.
1/4 su bardagi siviyag
1 su bardagi sut
2 yumurta
1 su bardagi un
1 bucuk su bardagi misir unu
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tuz
- Icine sutu ilave edip sogumussa hafif ilikca hale gelecek kadar isitin
- Un, kabarta tozunu genis bir kaba eleyip misir unu, tuz ve sekeri ilave edip karistirin.
- Ayri bir kasede yumurtalari hafifce cirpin.
- Unun ortasini acip yag-sut karisimini ve yumurtalari ilave edin. karisana kadar karistirin, daha fazla karistirmayin.
- 12'lik yaglanmis muffin kaliplarina kasikla paylastirin. muffin kaliplariniz yoksa dikdortgen kek kalibi (loaf pan) yada baska kare kalipta olabilir.
- Onceden isitilmis 400F derece (200C) firinda yaklasik 20-25 dakika kadar pisirin.
- Sicak yada ilik olarak servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı