Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Boşnak Böreği ( Pita )

Boşnak Böreği ( Pita )



Malzemeler:
Hamur için:
3 su bardagı süt
Yarım cay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kasığı tuz
Aldığı kadar un

içine:
4 soğan
250 gr kıyma
Kıyma ile soğan hafif kavrulur karabiber tuz eklenir.

Arasına sürmak için 1 kase sıvı yağ
Üzerine 1 yumurta sarısı.




Tarif :
Süt , tuz ve yağ karıştırılır, un ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edilir. Limondan büyük yumaklar yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Hazırladığımız bu toplar un ile yufka kalınlıgında açılır. Üstüne 1,5 corba kaşığı sıvıyağ gezdirilir. Hazırladığımız içten kenarına eklenir rulo şeklinde sarılır tepsiye yuvarlak şekilde yerlestirilir. Diğer toplarda bu şekilde hazırlanır.
Üzerlerine 1 yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.

yemek tarifleri,
tatlılar,mutfak,kadın,aşçı,balık,et yemekleri,
börekler,hamur,mezeler,zeytinyağlılar,
diyet,gıda,oktay usta tarifleri,turşu,oktay usta,çorbalar,lahmacun,soslar,sebzeler,ucuz,Tarifi ,
Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı