MALZEMELER...
2 yemek kaşığı toz jelatin
130 ml soğuk su
beraber 10 dakika kadar mikser ile iyice çırpılır.
200 gr ince pudra şekeri
3 yemek kaşığı dolu dolu glikoz
70 ml su ve bir fiske tuz
Beraber kısık ateşte altı kalın bir tencerede karıştırarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirilir. Ocağın üzerinden alınır kaynamasının durması beklenir ve içine çırpılan jelatin ilave edilir. Mikser ile çırpmaya başlanır, 15 dakika kadar çırpılır. içerisine vanilya koyulacaksa çırpma işleminin sonunda ilave edilir. Ben bu sefer çilekli yaptım çırpma işleminin sonunda içine 3 çay kaşığı çilek aroması ve birazda pembe gıda boyası koydum tekrardan çırptım tamamen karıştıktan sonra dikdörtgen borcamı ilk olarak çiçek yağı ile yapladım üzerinede yarım çay bardağı nişasta ve yarım çay bardağı pudra şekerini değirmende çektikten sonra bu karışımın yarısını yağladığım borcama döktüm ve şekeri boşalttım şekerin üzerine kalan nişastalı karışımı döküp elimle düzelttim ve buzdolabına koydum 5-6 saat bekledikten sonra mutfak makası ile kestim kestiğim kenarlarında birbirine yapışmaması için dökülen şeker ve nişasta karışımına buladım . AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı