Kabak Tatlısı - Kabak Tatlısı tarifi
Malzemeler
2 kilo bal kabağı(temizlenip doğranmış)
5 su bardağı toz şeker
Üzeri için :
Ceviz(dövülmüş)
Tarif:
Temizlenip ayıklanmış kabakları 3 parmak kalınlığında ve 6-7 cm uzunluğunda doğrayın.
Çelik tencereye,kabağın dış sert tarafı alta gelicek şekilde tek sıra halinde dizin.
Üzerine 5 su bardağı toz şekeri dökün.
Yaklaşık 4-5 saat bir kenarda bekletin.Suyunu salan bal kabağını ocağa koyun.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.Sonra kapağı açık şekilde 15 dakika daha pişirin.( arada çatalla yumuşaklığını kontrol etmeyi unutmayın.)
Ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.Üzerini bol cevizle süsleyip servisini yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
16 Mart 2011 Çarşamba
Kabak Tatlısı - Kabak Tatlısı tarifi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Kabak Tatlısı,
Kabak Tatlısı tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı