Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Kabak Tatlısı - Kabak Tatlısı tarifi

Kabak Tatlısı - Kabak Tatlısı tarifi



Malzemeler
2 kilo bal kabağı(temizlenip doğranmış)
5 su bardağı toz şeker

Üzeri için :
Ceviz(dövülmüş)



Tarif:
Temizlenip ayıklanmış kabakları 3 parmak kalınlığında ve 6-7 cm uzunluğunda doğrayın.
Çelik tencereye,kabağın dış sert tarafı alta gelicek şekilde tek sıra halinde dizin.
Üzerine 5 su bardağı toz şekeri dökün.
Yaklaşık 4-5 saat bir kenarda bekletin.Suyunu salan bal kabağını ocağa koyun.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.Sonra kapağı açık şekilde 15 dakika daha pişirin.( arada çatalla yumuşaklığını kontrol etmeyi unutmayın.)
Ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.Üzerini bol cevizle süsleyip servisini yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı