Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

26 Mart 2011 Cumartesi

Izgara Uskumru

Malzemeler;

1 kg uskumru balığı
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 diş dövülmüş sarımsa
¼ demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Yapılışı
Balıkları iyice temizleyip, fileto yapın. Cam bir kapta diğer malzemeleri karıştırın ve balıkları bu karışımın içinde 2-3 kez çevirerek 1 saat dinlenmeye bırakın. Geniş, derin olmayan teflon bir tavanın içini folyo ile kaplayın ve balığı yerleştirmeden önce 5 dakika ısıtın. Uskumruları yerleştirip 4 dakika pişirin, çevirip diğer yüzünü de 3 dakika pişirin. Yeşilliklerle birlikte servis edebilirsiniz.


IZGARA USKUMRU


This image has been resized.Click to view original image

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı