Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

18 Mart 2011 Cuma

Elmalı Tart - Elmalı Tart Yapılışı - Elmalı Tart Tarifi



Elmalı Tart - Elmalı Tart Yapılışı - Elmalı Tart Tarifi

Malzemeler :
Hamuru icin:
125 gr yumusamis margarin(tereyagi)
1 tane yumurta
1 cay bardagi pudra sekeri
1 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi sivi yag
1 er paket kabartmatozu ve vanilya
Yeterince un
Ic malzemesi icin:
4 tane elma
100 gr ceviz ici
1 yemek kasigi tereyagi
1 cay bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin



Tarif :Elmalar soyulup cekirdekleri ayiklandiktan sonra küp küp dogranarak bir tavaya alinir üzerine tereyagi ve seker eklenerek elmalar 5 dakika kadar pisirlir,ocaktan almadan cevizi ve tarcinida eklenerek iyie karistirilir ve ocaktan alinir bir kenara soğumaya bırakilir.Hamuru icin un haric tüm malzeme yogurma kabina alinir ve iyice karistirlir daha sonra yeterince unuda ilave edilerek kulak memesinde bir hamur elde edilir, hamurdan üstü icin birparca ayird edilerek kalan hamur kelepceli kaliba yada tart kalibina parmak ucuyla düzlenerek yerlestirilir 2 veya 3 cm de kenarlarina cikartilir,daha sonra pisirip soguttugumuz elmali harc icine konularak üzeri düzlenir.Diger taraftan ayirdigimiz bir parca hamur merdaneyle hafif un serpilerek 1 cm kalinliginda acilir ve tirtilli uc yada bicakla kesilerek tartin üzerine yerlestirilir,tart önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri hafis kizarana dek pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı