Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Baklava / Cevizli Baklava / Baklava Tarifi

Baklava / Cevizli Baklava / Baklava Tarifi



Malzemeler:
Şerbeti İçin:
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
yarım limonun suyu

Hamuru İçin:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100 gr erimiş tereyağı
1 yumurta

İçi İçin:
250 gr dövülmüş ceviz
Ek Olarak :
3 paket buğday nişastası (toplam 500 gr)
150 gr eritilmiş kızgın tereyağı




Tarif:
Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16′lı (veya 18′li) 3 grup elde edin.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16′lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.
Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine – her yanına değecek biçimde- 150 gr kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı