STAKOZ HAŞLAMASI Malzemeler: 1 ıstakoz
1 demet maydonoz
1 soğan
1 kahve fincanı sirke
tuz
Sosu için:
2 yumurta sarısı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Bir tencereye bolca su, bir demet maydonoz, soğan, sirke ve tuz konur. Istakozlar içine atılıp yarım saat pişirilir. Süzülüp soğutulduktan sonra ıstakozun kabuğu soyulup , etleri servis tabağına yerleştirilir. Bir kap içinde hardal ile yumurta sarıları çatalla çırpılır. Yavaş yavaş ve karıştırılarak zeytinyağı, limon suyu, karabiber, tuz ve bir kaşık sirke konup etlerin üzerine dökülür. Maydonozun yaprakları ince ince doğranıp serpilerek servis yapılır. Arzu edilirse ıstakozun üzerine sos yerine, mayonez dökülüp turşu ile süslenebilir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
26 Mart 2011 Cumartesi
Istakoz Haşlaması
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
haşlaması,
ıstakoz,
ıstakoz haşlaması
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı