Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

26 Mart 2011 Cumartesi

Mangalda - Balık ve deniz ürünleri

Şiş karides (4 kişilik, 40 dakika)
Malzemeler:

*
* 12 temizlenmiş karides
* 12 ufak domates
* 2 baş sarmısak
* 2 limon
* Tereyağ
* Tuz, karabiber

Hazırlanışı: 1. Limonları iyice yıkayıp, ufak parçalara bölün. Karidesleri de yıkayıp, kurumaya bırakın. Bir domates, bir karides ve bir parça limon olmak üzere şişlere geçirin.
2. Ardından tereyağını eritin ve şişlere sürün. Şişleri folyoya sarıp, 8 – 10 dakika kadar mangalda kızartın. 3.Son olarak da karabiber ve tuz serpip, pişmiş sarımsaklarla servis yapın.

Şişte balıklı sebze (4 kişilik, 25 dakika)
Malzemeler:

*
* 500 gr. palamut veya istavrit
* 1 küçük boy patlıcan
* 1 sarı biber
* 16 ufak kokteyl domatesi
* Izgara için biraz yağ
* 50 gr. tereyağ
* 50 ml soya sosu
* Tuz
* 8 uzun şiş

Hazırlanışı: 1. Tahta şişleri 2 saat kadar suda bekletin ki, ızgara sırasında yanmasınlar. Balıkların ıslaklığını bir bez ile alın ve ardından 2 x 2 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin. Ardından bir kaseye koyup, üzerine de soya sosunu ekleyin ve 2 saat kadar buzdolabında arada ters çevirerek bekletin.
2. Bu esnada patlıcanları yıkayıp, 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde kesip, tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Biberi yıkayın, orta kalınlıkta daireler halinde kesip, tuzlayın. Aynı şekilde kokteyl domateslerini de yıkayın. Yarım saatin sonunda patlıcanları soğuk suda iyice durulayın ve her parçayı 4'e bölün.
3.Balığı soya sosunun içinden alıp, balık ve sebze sırasıyla şişlere geçirin. Izgarayı önceden hafif yağlayın ve altına akabilecek yağlar için bir tepsi bir yerleştirin. Ardından şişleri 8 – 10 dakika kadar ızgarada pişirin.
4.Tereyağını eritin ve kızarma sırasında birkaç kez şişlerin üzerine sürün.Sıcak sıcak servis yapın.



Meksika tarzı som balığı (4 kişilik, 35 dakika)
Malzemeler:

*
* 4 som balığı filetosu
* 3 orta boy kırmızı biber
* 1 soğan
* 3 diş sarmısak
* 1 limon suyu
* 4 yemek kaşığı tereyağı
* 0,25 litre sebze suyu
* Galeta unu
* Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Hazırlanışı: 1. Som balığını soğuk suda yıkayıp, süzün ve ardından limon suyuna bulayın. Tuz ve karabiberi de serpip, önceden ısıtılmış 250 derece fırına atın.
2. Kırmızı biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyip, yıkayın. Ardından kabuk kısmı yukarda olacak şekilde 20 – 30 dakika kadar ızgarada pişirin. Bu esnada soğan ve sarmısağı soyun ve ince ince kıyın. Tereyağını bir kapta eritin.
3.Kırmızı biberleri biraz soğumaya bırakın ve kabuklarını soyun. Ardından ince şeritler halinde kesin ve 5 dakika kadar kapağı kapalı bir tencerede sebze suyu ile birlikte haşlayın. Haşlama işleminden sonra mikser ile püre haline getirip, bir 5 dakika kadar daha haşlayın. Son olarak da tuz, karabiber ve galeta ununu üzerine serpin. Ardından sebze sosunu balığın üzerine döküp, servis yapın.

Som keyfi (4 kişilik, 30 dakika)
Malzemeler:

*
* 400 gr. som balığı filetosu
* 400 gr. Mantar
* 50 gr. tereyağı
* 100 gr. yonca
* 50 gr. yoğurt
* 1 siş sarmısak
* 1 dal biberiye
* 2 cl sirke
* 4 cl zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı un
* Kişniş
* Tuz, karabiber

Hazırlanışı: 1. Som balığı filetosunu 30 gr'lık parçalara bölüp, tuz ve kişniş ile karıştırın. Tereyağını eritin ve bir fırça yardımıyla som balığı parçalarına sürün. Tümünü ızgarada 7 – 8 dakika kadar kızartın.
2. Mantarları yıkayıp, ince dilimler halinde kesin ve yoğurt, sarmısak ve biberiye ile rengi sarı oluncaya kadar iyice kızartın. Bu işleminden sonra sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyin.
3. Yoncaları tuz, karabiber ve un ile karıştırıp, zeytinyağında kıtır kıtır oluncaya kadar kızartın.
4. Som balıkları ve mantarlar piştikten sonra üzerine kıtır kıtır yoncaları serpip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı