Zencefilli Kurabiye - Zencefilli Kurabiye Tarifi
Malzemeler :
125 g tereyağı
1/2 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1/3 su bardağı pekmez
2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı tam buğday unu (yaklaşık)
Tarif :
Tereyağını esmer şekerle birlikte mikserle iyice çırpın (kurabiye hamuru hazırlarken önce yağı şekerle çırpmak hem güzel karışmasını hem de malzemenin daha fazla un kaldırmasını sağlar, böylece kurabiyeleriniz fazla yağlı olmaz).
Yumurtayı ve pekmezi ekleyin, mikserle karıştırmaya devam edin.
Ayrı bir kapta; zencefil, tarçın, tuz ve kabartma tozunu unun yarısı ile harmanlayın, daha sonra bu karışımı sıvı karışıma eleyerek ekleyin. Yoğurarak elinize hafif yapışan bir hamur haline gelene dek azar azar un eklemeye devam edin (ancak daha fazla un koymayın, çünkü hamur buzdolabında da kendini toparlayacak).
Hamuru streç filmle sarıp buzdolabına koyun ve yarım saat kadar dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla 1/2 cm kalınlıkta açıp dilediğiniz kalıplarla kesin ve hafif yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Önceden 175 C ısınmış fırında pişirin. Kurabiyelerinizi tam olarak soğuttuktan sonra teneke kutuda saklayabilirsiniz…
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
18 Mart 2011 Cuma
Zencefilli Kurabiye - Zencefilli Kurabiye Tarifi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
kurabiye,
kurabiye tarifi,
zencefilli,
zencefilli kurabiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı