Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Hiç Pırasa Yemeyenlerin Bayıldığı Börek / Oktay Usta

Pırasalı Börek / Oktay Usta

 
PIRASALI BÖREKsakaryadan birsen kulaçın tarifi ile )
1 çorba k. yaş maya
1 çorba k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
2 su b. ılık su
alabildiği kadar un
150 gr margarin
iç harcı için:
yarım kg pırasa
1 tutam maydanoz
250 gr kıyma
sıvıyağ,tuz,karabiber
üzeri için:
sıvıyağ
1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesinin içine ılık suyu ve mayayı alıp eritin. Üzerine alabildiği kadar un,su ve tuz
ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirip ikiye
bölün. Açabildiğiniz kadar açıp margarinin yarısını içine sürün. Margarin eritilmeden oda ısında
olacak. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Hamurları kıvırarak iki rulo yapın. Rulonun iki ucunu
çevire çevire döndürerek burgu yapın ve kol böreği gibi sarıp bir tabağa alın. Hazırladığınız iki

parça hamuru buzdolabına koyup 1 saat dinlendirin.Bu arada sıvıyağda pırasaları kıyma ile
birlikte soteleyin. En son doğranmış maydanozu , tuzunu baharatını ilave edin. Buzdolabından
çıkan hamurları fırın tepsinizin boyutlarında açın. 1. yufkayı tepsiye serin. Üzerine pırasalı
harcı boşaltın. 2. yufkayı da aynı boyda açıp üstüne kapatın. Dilim dilim kesin.üzerine yumurta
ve sıvıyağ karışımını sürün. Çörek otu veya susam serpin.Kızgın fırında 190 derecede kızarana
kadar pişirin.