Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

26 Mart 2011 Cumartesi

Hamsi Tava - Hamsi Tava Nasıl yapılır ?

Hamsi Tava - Hamsi Tava Nasıl yapılır ?



Malzemeler :
1,5 kilo hamsi
15 gram tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı limon suyu
Yağ



Tarif :
Öncelikle hamsinin kılçıklarını temizleyip hamsileri yıkayalım.Yaklaşık 1,5 kg temizlenmiş hamsiyi süzgece koyalım ve içine 15 gr kadar tuz ve karabiber ve yarım çay bardağı kadar limon suyu katıp sosu balıklara iyice yedirelim ve 15 dakika kadar bekleyelim.
Süzgeçten tek tek aldığımız hamsileri una batıralım ve üzerine strech film serili olan yuvarlak bir tabağın üzerine tabak şeklinde tek sıra halinde dizelim.
Eğer birden fazla porsiyon yapacak isek ilk sıra balığı dizdikten sonra dizili sıranın üzerini tekrar strech film ile kapatalım ve diğer sıra balığı strech filmin üzerine aynı şekilde dizelim.
İstediğimiz kadar porsiyonu üst üste dizdikten sonra tabağı dondurucuya atıp yaklaşık bir saat kadar bekleyelim.
Böylece balık kendisini toplayacaktır ve pişirmesi bizim için çok daha kolay ve zahmetsiz olacaktır.
Araya koymuş olduğumuz strech film ise balıkların birbirine yapışmasını önleyecek ve porsiyonları birbirinden ayırırken balık dağılmayacaktır.

Artık balığımız pişirmeye hazır.
Yuvarlak bir teflon tavada sadece tavanın üzerini kaplayacak kadar az miktarda varsa fındık yağını yoksa zeytinyağını kızdıralım ve kızmış olan yağımıza yuvarlak şekilde hazırlamış olduğumuz hamsileri atalım ve her iki tarafını da kızarıncaya kadar pişirelim.
Bundan sonra gerisi, yani tabağın süslemesi size kalmış.
Hamsinin yanında güzel gidecek olan sebzeler roka, limon, fırınlanmış patates ve Akdeniz yeşillikleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı