Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Pırasalı Börek - Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı Börek - Pırasalı Börek Tarifi



Malzemeler :
1-2 Adet pırasa
5 Adet patates ya da 250gr lor peyniri
1 Kg hazır yufka
Sıvı yağ
1 Yumurta
2 Kaşık yoğurt
Tuz
Toz kırmızı biber




Tarif :
Pırasaları ayıklayıp yıkayın. Mümkün olduğu kadar ince doğrayın. Pırasaları sıvı yağda pişinceye kadar karıştırarak sote edin. Tuz ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Üzerine haşlanıp ezilmiş patatesleri ya da lor peyniri koyup karıştırın ve ateşten alın.
Yufkaları ortadan ikiye kesin. Düz kenarı boyunca harcı koyun. Rulo şeklinde sarın. Ucundan tutarak kendi etrafında spiral şekilde sarın.
Fırın tepsisini yağlayıp hazırlanmış olan börekleri yerleştirin. Üzerine fırça yardımı ile margarin sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırının orta katında yarım saat pişirin.
Bir kasede yumurta ile yoğurdu çırpın. Böreklerin üzerine sürerek tekrar fırına verin. Börekler piştikten sonra sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı