Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

26 Mart 2011 Cumartesi

Zencefilli Karides - Zencefilli Karides tarifi

Zencefilli Karides - Zencefilli Karides tarifi

Malzemeler

1 kg karides
4 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı ince doğranmış zencefil
1 adet dilimlenmiş paprika
6 adet ince doğranmış taze soğan
2 çay kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı mısır özü yağı
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
¼ çay kaşığı pul biber


Yapılışı

Soya sosu, pirinç sirkesi, bal, mısır nişastası ve susam yağını mikserde karıştırın. Tavayı ısıtıp mısır özü yağını dökün. Karides, ince dövülmüş sarımsak, zencefil ve pul biberi ekleyin.

2 dakika sote edin. Pişirdiğiniz karidesleri başka bir kaba alın, sıcaklığını koruyun. Kalan mısır özü yağını tavaya koyup paprikaları kavurun, karidesleri ekleyip 2 dakika daha çevirin ve soyalı karışımı içine dökün. Soya koyulaşıncaya kadar, 1 dakika daha pişirip servis yapın.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı