Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Cheesecake - Cheesecake Tatlı Tarfifi

Cheesecake - Cheesecake Tatlı Tarfifi



Malzemeler :
Tabanı İçin

1,5 Paket eti burçak
5 çorba kaşığı yumuşamış margarin ( becel )

Üst Kısmı İçin

500 gr süzme yoğurt
4 yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılacak )
1 paket vanilyalı puding ( toz olarak )
2 çorba kaşığı toz şeker
1 limon rendesi




Tarif

Bisküvileri rondoda iyice un haline gelene kadar çekin, bir kaba boşaltıp 5 çorba kaşığı yumuşamış margarini ilave ederek iyice karıştırıp kelepçeli kaba kaşığın sırtıyla iyice bastırarak eşit şekilde yayın, buzdolabına kaldırın.
4 yumurta akını şekerle birlikde iyice kar haline gelene kadar çırpın
4 yumurtanın sarısını da çırpıp, bir kenara koyun.
Süzme yoğurdu mikserin en düşük devriyle şöyle bir homojen hale gelene kadar karıştırın
Geniş bir kabın içersine yoğurdu + limon kabuğu rendesi + vanilyalı pudingi ( toz olarak ) + yumurta sarısını + şekerli yumurta beyazını , mikserin en düşük devriyle çok kısa sürede iyice karıştırın, çok karıştırırsanız pişme esnasında çatlama yapabilir.
Karışımı bisküvili tabanın üzerine yayın
Önceden 160 derecede ısıtılmış fırına koyun , kek kabının yanına ayriyeten ısıya dayanıklı küçük bir kabın içersinde su koyun ki pişerken çatlamasın.
Cheesecake’i 50 dk pişirin, sürenin bitiminde fırının kapağını açmadan içerde 3 -4 saat bekletin ki o hala pişmeye devam edecektir.
Kekinizi buzdolabına kaldırıp 12 saat sonra servis yaparsanız tadına doyamıyacaksınız…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı