Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

18 Mart 2011 Cuma

Alman Pastası - Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası - Alman Pastası Tarifi


Malzemeler :
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr sana yağ (eritilecek)
3 çay bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat (biraz limonsuyunun içinde korbonatı erit)

İç Kreması :

Yarım kilo süt
3 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Vanilya
125 gr margarin



Tarif :
Kek hamurumuz için, yumurtayla şerkeri az çırptıktan sonra diğer malzemelerimizi ekleyip karışımımızı, yağlanmış 20 cm’ lik kalıba döküyoruz.
5-10 dk evvelden 170 derecede ısıtığımız fırınımızda üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Kremamızıda muhalebi gibi pişirip,soğutuyoruz.Daha sonra 125 gr minik minik böldüğümüz margarini,muhallebiyi mikserimizle çırparken içine atıyoruz.buradaki püf noktası;muhallebimizle margarinimizi cok güzel çırpmalıyızki kıvamı tutsun.Dolabta dinlendiriyoruz.
Pastamız soğuduktan sonra ikiye bölüp buzdolabında soğuttuğumuz kremamızı içine sürüp kapatıp birazdaha dolabta dinlendiriyoruz.
En son işlemimizde pastamızın üzerine bol bol pudra şekeri dökmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı