Adana Usulü Hengel Nasıl Yapılır?-Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı
yasamoyunu.Net - Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı
İçindekiler:
1kg un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
5tane patates
1 adet orta boy soğan
karabiber
tuz
üzeri için
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yag
1 çay kaşığı kırmızı biber
yarım limon suyu
1 yemek kasıgı salca
Hazırlanışı:
Un yumurtave tuzu alabildiği kadar su ile yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirkenpatatesi haslayıp soğanı yagla kavur icine patatesi karabiber ve tuzuekle karıstır ve sogusun
Hamuru bezeye ayırıp unlayarak yufka büyüklüğünde açıp çay bardağı yardımı ile kesiyoruz.
kestiğimiz parçaların yarılarına hazırladığımız patatesli harcı koyup diğer kısmı üzerine kapatarak kenarlarından bastırıyoruz.( Minik puf böreği şeklinde)
kaynamakta olan tuzlu suya atıp 8-10 dakika haşlıyoruz.suyunu iyice süzüp
servis tabağına aldığımız hengel’e tavada yagı salcayı kavur icine bir miktar nane sarımsak ve limonu ekle bir cay bardagı su ekle kaynayınca hengelin üzerine gezdir. AFİYET OLSUN
yasamoyunu.Net - Adana Usulü Hengel Tarifi-Adana Usulü Hengel Yapılışı
İçindekiler:
1kg un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
5tane patates
1 adet orta boy soğan
karabiber
tuz
Adana Usulü Hengel Nasıl Yapılır |
üzeri için
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yag
1 çay kaşığı kırmızı biber
yarım limon suyu
1 yemek kasıgı salca
Hazırlanışı:
Un yumurtave tuzu alabildiği kadar su ile yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirkenpatatesi haslayıp soğanı yagla kavur icine patatesi karabiber ve tuzuekle karıstır ve sogusun
Hamuru bezeye ayırıp unlayarak yufka büyüklüğünde açıp çay bardağı yardımı ile kesiyoruz.
kestiğimiz parçaların yarılarına hazırladığımız patatesli harcı koyup diğer kısmı üzerine kapatarak kenarlarından bastırıyoruz.( Minik puf böreği şeklinde)
kaynamakta olan tuzlu suya atıp 8-10 dakika haşlıyoruz.suyunu iyice süzüp
servis tabağına aldığımız hengel’e tavada yagı salcayı kavur icine bir miktar nane sarımsak ve limonu ekle bir cay bardagı su ekle kaynayınca hengelin üzerine gezdir. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı