Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Lokma - Lokma tarifi

Lokma - Lokma tarifi



Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
Çok az miktarda tuz
Tepeleme 5 yemek kaşığı un
Kızartmak İçin :
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin :
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu



Tarif :
Önce şerbet hazırlanır ve soğutulur.
Daha sonra hamur için olan malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Bu malzemeyi 2 saat önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirsek daha iyi sonuç alırız.
Sıvıyağ tavaya konulur ve yağ kızdırılır. Hamurdan kaşık yardımıyla küçük parçalar alınır ve yağın içine atılır. Her yanı kızarınca yağdan çıkarılıp sıcak sıcak hemen soğuk şerbete atılır. Şerbetten çıkardıktan sonra 1 saat dinlendirilir servis yapılır.

2 yorum:

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı