Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

18 Mart 2011 Cuma

Ispanaklı Pasta - Ispanaklı Pasta Yapılışı - Ispanaklı Pasta Tarifi

Ispanaklı Pasta - Ispanaklı Pasta Yapılışı - Ispanaklı Pasta Tarifi



Malzemeler :
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması :
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker

Ayrıca; 1 su bardağı süt
1 paket kremşanti




Tarif :
Ispanakları yıkayıp iyice süzün ve yaprak kısımlarını robottan geçirin. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırpın. Ispanakları ekleyip iyice karıştırın ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirin ve soğutun. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırın. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirin. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürün ve kırıntılarla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı