Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Ebru Şallı - Anne Sütlacı

Ebru Şallı’dan Anne Sütlacı
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 20 dk.

Pirinci yıkayın, üzerine biraz su ilave edip kaynatın. Suyunu süzüp sütün içine koyun. Tencerede orta ateşte pişirin. Isınınca içine şekeri ilave edin. Pirinç ununu biraz suyla karıştırıp, süt karışımına ilave edin. (Koyulaşmasını sağlayacaktır.) Karıştırıp, biraz daha kaynatıp ve ocağın altını kapatın. En son olarak vanilyanızı koyup, karıştırın. Kaselere bölüştürüp, üzerini tarçınla tatlandırabilirsiniz. Soğuk servis yapın ama ben ılık sütlaca bayılırım…
Malzemeler
1 litre süt
8 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı kırık pirinç
1 paket vanilya (Arzu ederseniz vanilya çubuğu da kullanabilirsiniz.)
Süslemek için tarçın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı