Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

26 Mart 2011 Cumartesi

Güveç Palamut - Güveç Palamut Nasıl Yapılı ?

Güveç Palamut


Malzemeler
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 4 adet kurumuş defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • 4 diş küçük sarmısak
  • Soya sosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 150 gr kaşar peyniri
  • Su.
Yapılışı. Palamutları bir parmak kalınlığında kesiniz. (4 dilim, 2 kişilik) Kesmiş olduğunuz palamutları güveçlerin içine yan yana gelecek şekilde diziniz (güveçler bir kişilik olması kaydıyla) palamutların üzerine isteğe göre tuz ve karabiber ekleyiniz, ince daireler şeklinde kesmiş olduğunuz soğanları ve domatesleri palamutun üzerıne diziniz, her bir güvece ikişer adet defne yapraklarını balıkların yanındaki boşluğu dolduracak şekilde yerleştiriniz, birer adet kabuklu dilimlenmiş limonu ekledikten sonra birer damla soya sosu damlatınız, daha sonra palamut hizasında su ekleyiniz ve son olarak üzerine kaşar peynirini rendeleyiniz. Güveçleri folyo kağıdı ile kapatınız , önceden yakmış olduğunuz 180 derecedeki fırına güveçleri sürünüz. 20 dakikadan sonra güveçlerin üzerindeki folyo kağıtlarını alınız ve 5 dakika da bu şekilde fırınınızda pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı