Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Domatesli Makarna Hazırlanışı, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Domatesli Makarna Hazırlanışı, Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri

Malzemeler:

1 paket yüksük makarna (küçük ve ortası delik olanlardan)(kalem makarna da olabilir)
4 ortaboy domates
1 kaşık domates salçası
3 diş sarımsak
çeyrek bağ maydanoz
5-6 yaprak taze nane
1 tatlı kaşığı pul biber
4 kaşık tereyağ - 5 kaşık sıvıyağ

Yapılışı:

Makarna üzerinde ki tarife göre aldente olarak pişirilir. Süzülür. Rondo da domates (kabukları soyulmadan) sarımsak, maydanoz iyice kıyılır. Tencerede yağ eritilir. Domates ve salça katılarak iyice suyunu çekene kadar kavrulur. Tuz, ve pul biber eklenir. En son makarna sosun içine dökülür ve iyice karıştırılır. Altı kapatılır. Taze nane ince kıyılarak makarnaya ileve edilir. Karıştırılır ve 5 - 10 dak dinlendirilir. Servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı