Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Perde pilavı

Perde pilavı

Malzemeler:

Hamur için:
2 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 yumurta
15 gr margarin

İç malzeme:
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı tavuk suyu
300 gr tavuk göğüs eti
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 soğan
1 su bardağı soyulmuş badem
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 tutam tarçın, karabiber ve yenibahar
2 çorba kaşığı limon suyu
30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın. Süzüp eti tel tel ayırın.

* Soğanı soyup kıyın. Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzün.Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin.


* Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Tavuk eti ve 2.5 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

* Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın. Ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın. Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı