Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Ispanak Çanağı - Oktay Usta

Ispanak Çanağı - Oktay Usta

ISPANAK ÇANAĞI
250 gr ıspanak
1 su b. süt
1 çorba k. un
1 çay b. kaşar peyniri
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz,karabiber
2 yaprak milföy
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye biraz sıvıyağ dökün. Üzerine ince doğranmış ıspanağı ve unu koyarak karıştırın. Daha sonra sütünü ilave edin. Süt kaynayınca kaşar peyniri rendesini de ilave ederek baharatlarını ilave edin. Çok hafif bir ıspanak püresi elde etmiş olacaksınız. Ispanağı bir tabağa alıp ortasını açın. Soğuduktan sonra ortasına sarımsaklı yoğurdu koyun. Üzerine kırmızı biberli tereyağı dökün. Diğer tarafta milföy hamurlarını küp küp kesip fırında kraton ekmek gibi pişirin. Yoğurt sosun üzerine yerleştirin. Son derece hafif ve lezzetli bir ara sıcak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı