Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Havuçlu Şehriye Pilavı

Havuçlu Şehriye Pilavı



Malzemeler:

3 orta boy havuç
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su
Tuz, karabiber


Yapılışı:

Havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeledikten sonra erimiş tereyağımızla havuçlar ölene kadar kavuruyoruz.Daha sonra arpa şehriyelerimizi ekledikten sonra biraz kavuruyoruz ama pirinç pilavındaki gibi uzun kavurmuyoruz.Suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.Arada bir karıştırıyoruz.Altını kapadıktan sonra tencereyi 1 saat hiç açmıyoruz çünkü şehriyelerin şişmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı