Mantarlı Et Sote
Malzemeler :
1 kilo mantar
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 soğan (arzu eden daha fazla kullanabilir)
arzu edildiği kadar kiraz domates
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
Tarif :
Mantarları temizleyip saplarını kesiyoruz. büyük mantarları dörde bölüyoruz küçük olanları olduğu gibi kullanıyoruz.
Yağın yarısını, limonun suyunu ve ayıklanmış mantarları tavaya koyup orta ısıdaki ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Başka bir tencerede kuşbaşı etlerimizi fazla kurutmadan kavuruyoruz eğer et suyunu çektiği halde pişmemişse çok az su ekliyorum ben.Ve tekrer suyunu çekene kadar pişiriyorum.
Et pişince iri doğranmış soğanı tencereye atıyoruz. 1-2 çevirip suyunu çeken mantarları, tuzu ve karabiberi ve 1 çay bardağı suyu ekleyip tatlarını biribirne geçmesini sağlamak için birkaç dakika kavuruyoruz.ateşten almadan az önce de çeri(kiraz) domatesi de ekleyip yemeğimizi tamamlıyoruz.
Yalnız bir püf noktası var o da domatesi ekledikten sonra yemeğimizi fazlaca karıştırmıyoruz ki domatesler ezilmesin
Domates yoksa salçasını da kullanabiliriz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
15 Mart 2011 Salı
Mantarlı Et Sote
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Mantarlı Et Sote,
mezeler,
mide,
mutfak,
oktay usta,
sebzeler,
soslar,
tarifi,
tatlılar,
turşu,
ucuz,
yapılışı,
yemek tarifleri,
zeytinyağlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı