Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

15 Mart 2011 Salı

Fırında Tavuk Graten

Fırında Tavuk Graten



Malzemeler:
1 tavuk
2 kaşık yağ (margarin)
2 kaşık un
Yarım litre süt
3- 4 çorba kaşığı rende kaşar
2 yumurta
Tuz ve karabiber




Tarif:
Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır.
Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.
Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık rende kaşar peyniri konup karıştırılır.
Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir.
Fırında pembe olarak kızartılır.
Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı