Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Mart 2011 Çarşamba

Ev Yapımı Lahmacun - Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun - Ev Yapımı Lahmacun Tarifi



Malzemeler :
Hamuru İçin :
Un ( Yaklaşık 600 gr )
1 Paket yaş maya
1- 1,5 su bardağı Ilık su
2 Kaşık yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı Şeker
1 Tatlı kaşığı tuz

İçi İçin :
400 gr kıyma
1-2 Sogan
1-2 sivri veya çarliston biber
İnce dogranmış maydonoz
2 Yemek kasiği salca
2 adet kabuğu soyulmuş rendelenmiş domates
Tuz, baharat
3-4 kaşık sıvı yağ




Tarif :
Önce hamur icin gerekli olan malzemelerle ele yapısmayan oklavayla acılabilecek kıvamda hamur hazirlanıp. 1,5 saat kadar mayalandırılır.
Hamur mayalanırken içi için gerekli olan kıyma derin bir kabın içine konulur. Üzerine soğan rendelenir, biber küçük sekilde dogranir ve maydonozda eklenir. Domates , salça, tuz , sıvı yağ ve istenilen baharatlar eklenir . Iyice karistirilir.(Ic harcimiz cok kuru olmayacak ).
Sonra mayalanan hamurdan cevizden büyük parcalar koparilip , tabak büyüklügünde oklava yardimiyla acilir.
Üzerine hazırlanan içten konulur ve yayılır. 230 derecedeki ısınmış fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirilir.
Sicak sicak yaninda istenilen yesillikle servis edilip yenilir.


-----------------------
yemek tarifleri,
tatlılar,mutfak,kadın,aşçı,balık,et yemekleri,börekler,hamur,mezeler,zeytinyağlılar,
mide,diyet,gıda,beslenme,turşu,oktay usta,çorbalar,lahmacun,soslar,sebzeler,ucuz,Tarifi ,
Yapılışı, ana yemekler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı