Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Beşamel Soslu Köfte

Beşamel Soslu Köfte

Köfte yaparken kullanacağınız bayat ekmekleri et suyu ile ıslatırsanız köfte daha lezzetli olur.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 350 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • Yeterince tuz
  • Beşamel sos için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yeterince tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Tarif

35 Dakika


  • Soğanı soyup rendeleyin.
  • Ekmekleri suyla ıslatıp suyunu sıkın.
  • Maydanozları yıkayıp ince ince kıyın.
  • Geniş bir kabın içinde yumurtayı, kıymayı, ekmekleri, soğanı, tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  • Köfteden küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
  • Salçayı suda eritip köftelerin üzerine dökün, ardından önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, içine un ilave edip kavurmaya başlayın.
  • Un kavrulunca içine azar azar süt ekleyip karıştırın.
  • Tuzunu da ilave edip koyu bir kıvama gelene kadar pişirin.
  • Beşamel sosu köftelerin üzerine dökün.
  • Üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı