Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Profiterol Tarifi

Profiterol

Profiterollerin lezzetinin daha da artması için servis yapmadan önce mutlaka buzdolabında bekletin.

Malzemeler 6 Kişilik

  • Şu hamuru için:
  • 6 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • Krema için:
  • Yarım paket margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • Çikolata sosu için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı un
  • 2 su bardağı su
  • 100 gr doğranmış çikolata
  • 1 tatlı kaşığı kakao


Tarif

45 Dakika


  • Tencerenin içine suyu ve margarini ekleyip eritin. Şeker ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca unu ekleyin ve hamur pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırarak 10 dakika kadar pişirin ve ateşten alın.
  • Hamur ılık hale gelince yumurtaları teker teker kırıp karışıma iyice yedirin. Daha sonra hamuru krema torbasına doldurup yağladığınız fırın tepsisine küçük toplar halinde sıkın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Diğer tarafta 1 paket krem şantiyi soğuk sütle katı bir krema haline gelene kadar çırpın.
  • Ayrı bir tencerede unu, sütü, şekeri ve nişastayı ağır ateşte karıştırarak pişirin. Pişince ateşten alıp iyice soğutun ve ardından margarin ile vanilyaları ekleyin.
  • Karışımı mikserle 2 dakika kadar çırpın. Soğumuş olan hamurların içlerini krem şantinin yarısıyla kalan hamurları da pasta kremasıyla doldurun.
  • Yine ayrı bir tencerede şekeri, yumurta sarılarını, rendelenmiş çikolatayı ve unu karıştırarak 2 su bardağı sıcak suyu azar azar ekleyin ve karıştırarak pişirin.
  • İçlerini doldurduğunuz hamurları bir servis tabağına dizin ve üzerlerine çikolatalı sosu dökün.
  • Soğuduktan sonra kalan krem şantiyi de profiterollerin üzerine sıkın ve servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı