Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Tulumba Tatlısı - Tulumba Tatlı Tarifi

Tulumba Tatlısı

Hamurları tavaya sıkacağınız zaman yağın ılık olmasına dikkat edin

Malzemeler 12 Kişilik

  • 1,5 kahve fincanı tereyağı
  • 12 kahve fincanı su
  • 5,5 kahve fincanı un
  • 6 adet yumurta
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz


Tarif

25 Dakika


  • Şerbeti için şekerle 6 kahve fincanı suyu kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin, 1-2 defa daha kaynattıktan sonra bir kenara alıp soğumasını bekleyin.
  • Tencerede tereyağını eritin ve yağ kızınca içine tuz ve kalan suyu ilave edin.
  • Su kaynayınca unu ekleyin ve tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak 10 dakika pişirin. Hamur tencereye yapışmayacak hale geldiğinde ocaktan alın.
  • Hamur soğuyunca içine yumurtaları kırın ve iyice karıştırın.
  • Hamuru ucu kalın delikli ve tırtıllı bir sıkma torbasına boşaltın.
  • Hamurları her defasında 7-8 adet olacak şekilde içinde ılık sıvı yağ bulunan tavaya parmak kalınlığında ve 4 cm uzunluğunda sıkın.
  • Tavayı kısık ateşe koyun, hamurlar biraz kabarınca ateşi biraz daha yükseltin ve pembeleşinceye kadar kızartın.
  • Hamurlar kızarınca bir kenara alın ve yağı süzülünce hazırladığınız şerbetin içine atın.
  • Hamurlar şerbeti iyice emince içinden alın ve servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı