Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Şehriyeli Pilav


Şehriyeli Pilav 

1-2 gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, içine 2-3 yemek kaşığı su katıp karıştırmadan kısık ateşte ısıtın.

Malzemeler 4 Kişilik
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • Yeterince tuz
Tarif
30 Dakika


  • Pirinci ayıklayın ve ılık tuzlu suda bekletin.
  • Tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kavurun.
  • Arpa şehriyeler pembeleşince içine suyunu süzdüğünüz pirinçleri atın ve 1-2 defa karıştırın.
  • Bir kenarda suyu ısıtın ve pirinçlerin üzerine ilave edin.
  • En son tuzunu da kattıktan sonra kısık ateşte pilavlar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavlar pişince ocaktan alın ve tencere ile kapak arasına kağıt havlu koyup 10 dakika demlendirin.
  • Servis tabağına almadan önce ezmeden karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

 


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı