Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Mantarlı Pilav Tarifi

Mantarlı Pilav

Pişmesine yakın içine ince kıyılmış dereotu da ilave edebilirsiniz.

Malzemeler 8 Kişilik

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 150 gr mantar
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3,5 su bardağı su
  • Yeterince tuz


Tarif

35 Dakika


  • Pirinçleri ayıklayın ve tuzlu ılık suda yarım saat bekletin.
  • Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın.
  • Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Mantarları ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edin.
  • Pilavı pişireceğiniz tencerede kalan tereyağını eritin ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip çok az kavurun.
  • Pilav kavrulunca üzerine su ve mantarları ekleyin, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Piştikten sonra kapak ile tencere arasına kağıt havlu koyup demlenmesini sağlayın.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı