Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Güllaç Tarifi






Üzerini dilimlenmiş meyvelerle de süsleyebilirsiniz.

Malzemeler 5 Kişilik
  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 8-10 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış badem
  • Arzuya göre gül suyu
Tarif
10 Dakika


  • Tencerede sütü kaynatın, kaynadıktan sonra içine şeker ilave edip 1 taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • Tepsiye güllaç yapraklarını teker teker koyun ve üzerlerine kepçe yardımıyla ılık sütten dökün, bir sonraki güllaç yaprağını tepsiye koymadan önce tepsideki güllaç yaprağının sütle iyice yumuşamasını bekleyin.
  • 5 tane güllaç yaprağından sonra üzerlerine dövülmüş cevizi gezdirin, ardından kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak üstlerine dizin.
  • Kalan sütü de güllaçların üzerine boşalttıktan sonra ince kıyılmış bademlerle süsleyin.
  • Güllaç yaprakları sütü iyice çektikten sonra buzdolabında bekletin ve soğuk olarak servis yapın.
  • Arzu ederseniz servis yaparken üzerine gül suyu ekleyin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı