Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Kuru Üzümlü Havuç Salatası

Kuru Üzümlü Havuç Salatası


Havuçları seçerken uç kısımlarının sivri değil yuvarlak başlı olmasına dikkat edin.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam kekik
  • Yeterince tuz


Tarif

10 Dakika


  • Kuru üzümleri suda yumuşayana kadar bekletin.
  • Havuçları kazıyıp yıkayın ve iri iri rendeleyin.
  • Ayrı bir yerde zeytinyağını, limon suyunu, rendelenmiş zencefili, tuzu ve kekiği iyice karıştırın.
  • Havuçlara hazırladığınız sosu, maydanozları ve kuru üzümleri ilave edip iyice karıştırın ve servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı