Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Künefe - Künefe Tatlı Tarifi

Künefe

Misafirlerinize künefenin yanında mutlaka su ikram edin.
Malzemeler 12 Kişilik

  • 1 kg tel kadayıf
  • 1 kg toz şeker
  • 250 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 litre su
  • 1 kg toz şeker
  • 400 gr tuzsuz dil peyniri


Tarif

40 Dakika


  • Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın, koyu bir kıvama gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Kadayıfı önce elinizle ufalayın ardından tereyağı ile ovalayıp tepsiye dizin ve ateşte kızartmadan kurutun.
  • Daha sonra tekrar elle iri irmik haline gelen kadar ovalayın.
  • Kadayıfın yarısını tepsiye yayın ve üzerini iyice bastırın.
  • Daha sonra üzerine dil peynirlerini yerleştirin ve kalan kadayıfla üstünü kapatıp tekrar iyice bastırın.
  • Ocağın üzerinde kısık ateşte her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.
  • Künefe piştikten sonra şerbeti üzerine dökün.
  • Künefe şerbeti iyice çekince ve soğuyunca servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı