Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Soslu İrmik Tatlısı

Soslu İrmik Tatlısı


Bu tatlının üzerine karamel sos da ekleyerek servis yapabilirsiniz

Malzemeler 6 Kişilik

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Sosu için:
  • 3 su bardağı su
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket toz meyve suyu


Tarif

35 Dakika


  • Bir tencerede sütü, irmiği ve şekeri pişinceye kadar karıştırın.
  • Ocaktan almadan önce limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin. 1-2 kere daha karıştırdıktan sonra servis tepsisine yayın ve soğumaya bırakın.
  • Başka bir tencerede toz meyve suyunu, suyu, nişastayı ve şekeri devamlı karıştırarak pişirin.
  • Jöle kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve soğuttuğunuz tatlının üzerine dökün.
  • Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı