Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Tavuk Göğsü Dolması



Mantar seçerken sert ve sağlam yapılı olmalarına dikkat edin

Malzemeler 4 Kişilik

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 kök ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 10 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz


Tarif

40 Dakika


  • Tavuk göğsünü ikiye bölün. Keskin bir bıçakla geniş kısımlarını ortadan kesmeden açın.
  • Ispanağı temizleyin. Soğan ve mantarı çok ince kıyın.
  • Sıvı yağda unu kavurun ve sebzeleri ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edip, soğumaya bırakın.
  • Sonra malzemeyi tavuk göğsünün içine doldurun.
  • Üzerine salça sürüp, folyoya sarın ve tepsiye dizin. Üzerine 1 kahve fincanı su ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında et iyice yumuşayana dek pişirin. Sonra folyoyu üzerinden çıkartın.
  • Dilimleyerek servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı