Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Hasanpaşa Köfte Tarifi

Hasanpaşa Köfte

Köfte ve patatesten vazgeçemiyorsanız bu yemeği mutlaka deneyin

Malzemeler 5 Kişilik

  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz


Tarif

40 Dakika


  • Bir kapta ekmek içlerini 1 bardak su ile ıslatın. İçine kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve yumurta ekledikten sonra iyice yoğurun.
  • Ardından bir bütün olarak yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
  • Diğer tarafta patatesleri haşlayın. Haşlanmış patatesleri soyup bir kaba alın. İçine süt, 2 yemek kaşığı margarin ve yeteri kadar tuz ekleyerek iyice ezip püre haline getirin.
  • Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı margarini eritin. Rendelediğiniz soğanı ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Daha sonra 1 yemek kaşığı unu da ilave edip kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı salçayı da kattıktan sonra iyice karıştırın.
  • En son 2 su bardağı suyu da ilave ettikten sonra unun topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin.
  • Köfte piştikten sonra dilimleyin. Dilimlediğiniz köfteleri yeniden fırın tepsisine dizi üzerlerine püre koyun, pürenin üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  • Hazırladığınız sosu da köftelerin arasına döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı