Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

İncir Tatlısı Tarifi


Bir kase kuru incir ile bir kase süt aynı miktarda kalsiyum içerir.

Malzemeler 6 Kişilik

  • 30 adet kuru incir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş yeşil fıstık içi


Tarif

30 Dakika


  • İncirleri akşamdan yıkayıp, ıslatın.
  • Ertesi gün süzüp sap kısımlarından oval olarak kesin ve içini çıkartın.
  • İri çekilmiş ceviz içiyle incir içlerini doldurup tepsiye dizin.
  • Su ve toz şekeri kaynatıp, şurubu hazırlayın. İncirlerin üzerine gezdirerek dökün.
  • Cevizler pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika orta ısılı fırında pişirin.
  • Arzuya göre incir tatlısının üzerine ince çekilmiş yeşil fıstık serpin.
  • Soğuduktan sonra servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı