Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Havuç Çorbası Tarifi



Tatlı sıcak çorba seviyorsanız bu tarif tam size göre...

Malzemeler 5 Kişilik

  • 4 adet orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı su
  • 7 su bardağı et suyu
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 kahve fincanı un
  • Yeterince tuz


Tarif

35 Dakika


  • Havuçları soyup yıkadıktan sonra rendeleyin ve 1,5 yemek kaşığı margarin ile tavada kavurun.
  • Havuçlar kavrulduktan sonra üzerine 1 su bardağı suyu ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirip püre haline getirin.
  • Havuç püresini bir tencereye alın ve üzerine yavaş yavaş et suyunu ilave edin, bir yandan da hızlı hızlı karıştırın.
  • Başka bir tencerede kalan margarin ile unu kavurun. İçine süt ve yumurtaları ilave edip hızlı hızlı karıştırın.
  • Karışımı havuçlu suyun içine azar azar ekleyin. Tuzunu da ilave edip iyice karışıtırın.
  • Orta ateşte 1 kere kaynattıktan sonra blenderdan geçirip servis yapabilirsiniz.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı