Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Revani - Revani Tarifi



Revaninin üzerini hindistan cevizi ile süslemeyi unutmayın.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 1,5 kahve fincanı irmik
  • 1,5 kahve fincanı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı margarin
  • 5 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • Şerbeti için:
  • Yarım limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker


Tarif

45 Dakika


  • Yumurtaların sarılarını yarım su bardağı toz şekerle iyice çırpın. Ardında içine irmik ve un ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir yerde yumurtaların beyazlarını bir tutam tuz ekleyip köpürene kadar çırpın ve irmikli karışıma erimiş margarin ile birlikte azar azar ekleyip karıştırın.
  • Karışımı yağlayıp unladığınız fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
  • Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu da ekleyin.
  • Revani piştikten sonra şerbeti sıcak olarak üzerinde gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı